Steunlescollectief Haarlem

Huiswerkbegeleiding op het Stedelijk

Met zeer goede resultaten bieden wij al sinds 1994 op het Stedelijk Gymansium te Haarlem huiswerkbegeleiding voor:

leerlingen die thuis niet aan huiswerk maken toekomen

leerlingen die moeite hebben zelfstandig te werken

leerlingen die overhoord moeten worden

leerlingen die uitleg nodig hebben bij het huiswerk

leerlingen die een achterstand hebben

leerlingen die niet kunnen plannen

Voor hen hebben we een huiswerkklas, waar leerlingen van verschillende scholen vier keer per week 's middags bij elkaar komen. Er wordt de leerling geleerd hoe hij zijn huiswerk moet plannen, het gemaakte huiswerk wordt gecontroleerd en waar nodig wordt er overhoord. Als daar behoefte aan is kan er een beroep worden gedaan op vakdocenten in de exacte vakken. Er is regelmatig contact met de ouders, vaak zowel telefonisch als via whatsapp.

Tijd: Maandag t/m donderdag, van 15.15 tot 18:00. Als vanwege het lesrooster een leerling pas later kan komen is dat geen probleem. Als het huiswerk af is mag de leerling, na overleg met de begeleider, naar huis.

De meeste leerlingen komen 4 x per week. Indien een leerling (b.v. vanwege sport) maar 3 x per week kan komen, geldt een lager tarief. Wij tellen per maand hoe vaak een leerling is geweest. Het tarief vindt u elders op deze website. (U betaalt alleen als de leerling daadwerkelijk les heeft gevolgd. Dus niet tijdens de vakanties of bij een werkweek, of bij ziekte van de leerling! Dit is slechts een van onze aantrekkelijke kanten bij een vergelijking met andere huiswerkbegeleidingsaanbieders.) Om 17 uur is er een pauze, waarin de leerlingen gratis soep en thee kunnen krijgen. De begeleiding is tot 18.15 aanwezig. Leerlingen die pas later konden komen en leerlingen die wat extra hulp nodig hebben, bijvoorbeeld bij het voorbereiden van een proefwerk, kunnen dus tot 18.15 uur blijven.

Plaats: Stedelijk Gymnasium, Prinsenhof 3, Haarlem-centrum

Tarieven

Examentraining video

Wie wij zijn